Logo

Rabarberkoldskål med yoghurtis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kompot:
300 g rabarber i skiver
½ dl rørsukker

Koldskål:
½ l kærnemælk
1-2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk rørsukker
revet skal af ½ citron
saft af 1 citron

Is:
½ l yoghurt naturel
2 dl rørsukker
korn af ½ stang vanilje

Kompot:
Kom rabarber og ca. ½ dl sukker i en lille gryde med tætsluttende låg og varm op for svag varme. Efter ca. 10 min. piskes kompotten til en grov mos med et piskeris. Stil den til afkøling.

Koldskål:
Pisk æggeblomme med sukker, rør kærnemælken i og smag til med skal og saft af citron. Rør rabarberkompotten i koldskålen. Hold det koldt til serveringen.

Is:
Varm halvdelen af yoghurten op med 2 dl sukker og korn af vanilje. Det må ikke koge, sukkeret skal blot være opløst. Pisk resten af yoghurten i og lad blandingen køle af. Når blandingen er helt kold køres den glat på en ismaskine.

Fordel rabarberkoldskålen i 4 høje portionsglas og form 4 store ”æg” af yoghurtisen og læg på toppen.

Tips:
Uden ismaskine kan man i stedet afdryppe yoghurten og røre den med sukker og vanilje. Det er også lækkert – men helt det samme bliver det nu ikke.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.045 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her