Logo

Chili con carne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chili con carne

 

Her er den gode familiefavorit tilberedt med skært oksekød. Du kan også bruge hakket oksekød.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 1 time. Fryseegnet. 4 personer

 

#

500 g oksekød i terninger (eller hakket)

2 løg

2 fed hvidløg

1 rød og 1 grøn peberfrugt

1 spsk olie

1 dåse kidneybønner

1 dåse flåede tomater

1 tsk stødt spidskommen

½ tsk chiliflager

salt og peber

 

Guacamole:

2 modne avocadoer

1 lille rødløg

saft af ½ limefrugt

salt

 

Tilbehør:

en stor skål salat

brød eller flutes

*

 

Pil løg og hvidløg og hak dem fint.

Rens peberfrugterne og skær dem i terninger.

Brun kødet i en varm stegegryde med olie.

Tilsæt løg og svits dem med i et par min.

 

Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte.

Hæld dem i gryden sammen med tomater, 1 dl vand, spidskommen og chili.

Lad retten simre under låg i 45 min.

Tilsæt peberfrugter og hvidløg og lad retten simre endnu 15 min.

Smag til med salt og evt. mere chili.

 

Guacamole: Skrab avocadokødet ud af skallerne med en ske og mos det i en skål med en gaffel.

Tilsæt finthakket rødløg, limesaft og salt.

Server chili con carne med salat, guacamole og lunt brød eller flutes.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her