Logo

Piccalilly hjemmelavet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Piccalilly hjemmelavet

 

Piccalilly er perfekt tilbehør til kolde kødretter, stegt fisk og retter med æg. Den er også dejlig at bruge som basis i en hjemmelavet remoulade. Lav den nu, så kan du få glæde af den hele sommeren.

Brug de grønsager, som du har, eller som er billigst, lige når du laver din piccalilly fx agurker, grønne tomater, peberfrugter, gulerødder, broccoli, selleri.

Arbejdstid: 1 time. Kogetid: 25 min. Trækketid: min. 1 måned. Til ca. 2 liter


#

2 løg

2 fed hvidløg

1 blomkål

500 g gul eller grøn squash

250 g grønne bønner

¾ liter eddike

150 g sukker

1 spsk korianderfrø

1 spsk salt

 

Sauce:

150 g sukker

1 dl hvedemel

3 spsk sennepspulver

1 spsk stødt ingefær

1 tsk gurkemeje

2 dl vand

*

 

PIL løg og hvidløg og hak dem fint.

Del blomkålen i små buketter og skær squashen i små terninger.

Nip bønnerne og skær dem i 1 cm stykker.

 

KOG eddike, sukker, korianderfrø og salt igennem, til sukkeret er opløst.

Tilsæt løg, hvidløg og blomkål og lad det simre i 5 min.

Tilsæt squash og bønner, og lad det koge 3-4 min. mere.

Hæld det i et dørslag over en ren gryde.

 

BLAND alle de tørre ingredienser til saucen og tilsæt vand.

Rør denne blanding i eddikelagen og kog det hele igennem under omrøring i ca. 10 min.

Vend grønsagerne i og kog det igennem.

 

FYLD piccalillyen på rengjorte, skoldede glas: Fyld glassene helt op, så der undgås luft.

Tør kanten af med køkkenrulle, dyppet i kogende vand, før låget sættes på og luk dem til med det samme.

Opbevar dem mørkt og køligt og lad piccalillyen trække i mindst 1 måned, før den nydes.

Opbevar glassene mørkt og køligt gerne i køleskab efter åbning.

TIPS: Erstat evt. ingefær og gurkemeje med 1 spsk karry.

Husk at sterilisere dine sylteglas: Kog dem i en gryde med vand i 10 min., eller stil dem på et rent viskestykke på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 180 °C i 20 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her