Logo

Havre-nødde boller - bløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på nogle lækre og nemme boller med havregryn og pekannødder. Prøv den som alternativ til traditionelle boller, til eftermiddagskaffen, til fødselsdag eller i madpakken.


½ dl havregryn
3 dl vand
1 ½ tsk salt.
1 spsk sirup eller sukker
25 g gær
80 g pekannødder
250 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling

*
 
Kog grynene op med 2dl vand og tag dem af varmen efter 3-4 min.
Hæld blandingen op i dejskålen.
Tilsæt resten af vandet smag til med salt og sukker.
Når blandingen er fingervarm tilsættes smuldret gær og halvdelen af melet piskes i skålen
Lad blandingen stå ca. 45 min.
Ælt derefter dejen færdig med nødderne og det hvedemel den kan tage.
Den må gerne være temmelig lind.
Form den straks til boller og lad dem efterhæve 45 min. et lunt sted.
Lige inden de bages pensles de med sammenpisket æg.
Bages ved 225ºC C i ca.14 min.
 
Tips: Havren og den særlige hæveteknik gør at bollerne er lige så gode
næste morgen, hvis man bager dem om aftenen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her