
Mørbrad med rødløgssauce - En ret som i det moderne bistrokøkken - med masser af løg, portvin og rosmarin. Robust, hurtigt lavet, men særdeles raffineret 
 
500 g rødløg 
3 lange rosmarinkviste 
3 mørbrader, i alt ca. 800 g
salt og sort peber 
2 spsk olie 
1¾ dl hvid portvin 
1 dl kalvefond eller -bouillon
1-2 tsk flydende honning 
1 spsk persille, hakket 
*
A. Løgene skæres i 2 cm tykke skiver. 
Rosmarinkvistene halveres og lægges på mørbraderne (se billedet nedenfor). 
Kødet drysses med salt og peber. 
Mørbraderne brunes kraftigt på alle sider i en stegegryde i varm olie. 
B. Mørbraderne tages op. 
Løgene kommes i stegegryden, hvor de svitses under omrøring i 3 minutter. 
Gryden koges af med portvin og fond. 
Mørbraderne lægges igen tilbage i gryden og steges nu i den forvarmede ovn 
på 2. rille fra neden i 20 minutter ved 200°C (Varmluft kan ikke anbefales). 
C. Kødet tages op, pakkes ind i alufolie og hviler i 5 minutter. 
Løgene smages til med salt, peber og honning, hvorefter persillen vendes i. 
Kødet skæres i skiver og serveres med løgene. 

Tips: Bind krydderierne fast - Sådan får man mest ud af rosmarinkvistene: Bind dem fast med køkkengarn på langs af kødet. 
Pr. portion: 46 g protein. 9 g fedt. 8 g kulh. = 312 kcal (1308 kj) 
--

Jordbærcreme
Ser ud som farmors budding, men smager af gourmetrestaurant: jordbærskumbudding med jordbærpuré 
Til 6-8 portioner: Tilberedning: 45 min. (plus tid til afkøling) 
5 blade husblas
500 g jordbær
2 spsk citronsaft
80 g sukker
2 dl mælk + ½ dl mælk
1 vaniljestang, kornene
2 spsk Maizena
2 æggeblommer
2,5 dl piskefløde
1 brev vaniljesukker
*
A. 5 blade husblas sættes i blød i koldt vand. 
Jordbær skylles, gøres i stand og pureres med 2 spsk citronsaft og 80 g sukker. 
2 dl mælk og kornene fra 1 vaniljestang bringes i kog. 
Maizena, æggeblommer og ½ dl mælk røres sammen, blandes i mælken i gryden og koges op på ny. 
B. Det hele hældes i en skål. 
Husblassen knuges fri for væde og opløses i mælken. 
300 g jordbærpuré vendes i, og det hele stilles koldt. 
Når massen begynder at stivne, piskes piskefløde med vaniljesukker og vendes i. Massen fordeles i 6-8 forme eller kopper (à ca. 1¼ dl) og stilles koldt i 4 timer. 
C. Formene dyppes hurtigt i varmt vand. 
Kanten løsnes med en spids kniv og skumbuddingen vendes ud på tallerkener. 
Pynt med resten af pureen og med et par ekstra jordbær. 
Pr. portion (til 8): 4 g protein, 12 g fedt, 19 g kulh. = 206 kcal / 865 kj
--