
Kog selv de dejlige fjordrejer, og lad evt. hver
"mand" pille sine egne rejer. 
4 personer. Arbejdstid (pilning): mindst 1 time, hvis der
bruges friske fjordrejer. Kogning: 1 min. 
#
800 g levende fjordrejer eller 250 g kogte, pillede 
2 liter vand 
2 spsk salt 
1½ tsk sukker 
dild 
 
Mayonnaise: 
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede) 
½ tsk salt 
1 spsk citronsaft 
2½ dl olie med neutral smag 
*
Bring vand, salt og sukker i kog. 
Skyl de rå, levende rejer i en sigte under koldt vand. 
Kom dem i det spilkogende vand, rør rundt, og bring det i
kog. 
Sluk, og lad rejerne trække i vandet i 1 min. 
Hæld dem et dørslag eller en sigte. 
 
Pil rejerne, når de er til at røre ved, men stadig lune. 
Sæt rejerne koldt. 
Tag dem ud af køleskabet i god tid før servering. 
 
Pisk æggeblommer med citronsaft og salt til en tyk creme. 
Pisk olien i lidt ad gangen, dvs. dråbevis i starten. 
Smag til med citronsaft, salt og peber. 
 
Smør skiver af brød med smør. Læg rejerne tæt. 
Læg en citronbåd og lidt hjemmerørt mayonnaise ved hver
portion. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin