Logo

Rejemad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rejemad


Kog selv de dejlige fjordrejer, og lad evt. hver "mand" pille sine egne rejer.

4 personer. Arbejdstid (pilning): mindst 1 time, hvis der bruges friske fjordrejer. Kogning: 1 min.

#

800 g levende fjordrejer eller 250 g kogte, pillede

2 liter vand

2 spsk salt

1½ tsk sukker

dild

 

Mayonnaise:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

½ tsk salt

1 spsk citronsaft

2½ dl olie med neutral smag

*

Bring vand, salt og sukker i kog.

Skyl de rå, levende rejer i en sigte under koldt vand.

Kom dem i det spilkogende vand, rør rundt, og bring det i kog.

Sluk, og lad rejerne trække i vandet i 1 min.

Hæld dem et dørslag eller en sigte.

 

Pil rejerne, når de er til at røre ved, men stadig lune.

Sæt rejerne koldt.

Tag dem ud af køleskabet i god tid før servering.

 

Pisk æggeblommer med citronsaft og salt til en tyk creme.

Pisk olien i lidt ad gangen, dvs. dråbevis i starten.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Smør skiver af brød med smør. Læg rejerne tæt.

Læg en citronbåd og lidt hjemmerørt mayonnaise ved hver portion.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.049 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her