Logo

Gylden Gazpacho

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 Personer

1 skive lyst grovbrød
1.5 kg tomater uden skind og kerner, skåret i tern
1 finthakket grøn peberfrugt, befriet for kerner og stilk
1 finthakket rødløg
1 stor skrælles agurk, halveret på langs og reven
6 spsk rødvinseddike
3 finthakkede fed hvidløg
300 ml tomatjuice -eller saft
3 spsk jomfruolivenolie
Som tilbehør:
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
3 knuste fed hvidløg
6 skiver lyst brød skåret i tern
salt og peber
40 g grøn peberfrugt i tern
30 g finthakket rødløg
250 g cherrytomater i kvarte

Skær skorpen af brødet og læg brødet i en skål og dæk med vand. Lad det stå til brødet er helt udblødt. Tag brødet op og pres væden fra. I en skål kommes udblødt brød, tomat, peberfrugt, løg, agurk, eddike, hvidløg, tomatsaft og olivenolie. Røres godt sammen. Blandingen hældes ad flere portioner i en food-processor og pureres. Sigtes herefter i en skål og stilles i køleskab i 60 min.
Til garnituren smeltes smør og olie i en pande. Hvidløget steges gylden i olien, ca. 1 minut og fjernes herefter. Brødterningerne steges gyldne i hvidløgsolien under stadig omrøring i ca. 10-12 minutter. Croutonerne tages op og stilles køligt.
Inden servering smages suppen til med salt og peber og fordeles i kolde suppetallerkener. Tilbehøret fordeles i suppen. Suppen serveres godt afkølet.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.601 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her