
 
Samme opskrift som til Oreganobrød, men med tørret eller
finthakket frisk salvie i stedet for oregano. Dejen kan endvidere tilsættes 1
dl reven parmesanost. Dejen formes som et helt brød eller som kuvertbrød.
Passer specielt godt til fjerkræretter. 
1 brød. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 50 min. 'Bagetid:
35-40 min. Fryseegnet 
 
#
50 g gær
3 dl mælk 
100 g smør eller margarine
500 g hvedemel (8-9 dl) 
1 tsk salt 
1 spsk oregano 
Til pensling: 
2 spsk smeltet smør 
1 spsk frisk eller frysetørret salvie
evt. 1 dl reven parmesanost
*
1. Udrør gæren i lunet mælk. 
Smuldr fedtstoffet i halvdelen af melet. 
Kom det i gærvæden. 
Bland salt og salvie i resten af melet og kom også det i
dejfadet. 
Ælt dejen blank og smidig. 
Stil den til hævning på et lunt sted i ½ time. 
 
2. Ælt dejen let sammen og del den i 18-20 portioner. 
Form dejportionerne til boller. 
Læg ⅔ af dem i en smurt, aflang form. 
Læg resten af bollerne ovenpå i mellemrummene. 
Lad brødet hæve tildækket i 20 min. 
 
3. Pensl med smeltet smør og drys lidt salvie over. 
Bag brødet på ovnens nederste rille ved 200 °C i 35-40 min. 
 
Salvie er en meget kraftigt krydderurt, så prøv første gang
med kun 1 spsk. 
(Billedet viser brød med oregano)