
Chutney stammer oprindeligt fra Indien, hvor det bruges som tilbehør til madretter. Denne lækre chutney med blomme, æbler og rosiner kan blandt andet bruges til karryretter eller til ost 
# 
300 g blommer 
150 g madæbler 
1 rødløg 
½ chilifrugt 
1-2 dl æblecidereddike 
2-300 g sukker 
75 g rosiner 
75 g usvovlede tørrede abrikoser
3 stjerneanis 
6 hel allehånde 
6 enebær 
1 tsk spidskommen 
1 tsk korianderfrø 
Atamon eller spiritus til skylning af glas
* 
Skær blommerne i både, kasser blommestenene.
Skræl æblerne, og fjern kernehuset.
Skær æbler og løg i både.
Rist krydderierne på en tør pande.
Bland alle ingredienserne i en gryde, og lad dem simre i 30-40 minutter, 
indtil chutneyen tykner.
Smag til undervejs, og tilsæt evt. mere sukker eller flere krydderier. 
Hæld chutneyen på skolede glas skyllet med Atamon.
  
Tips: Spis blommechutneyen til fx karryretter og ost.