Logo

Tandoori kylling 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

garam masala er en meget brugt indisk krydderiblanding som fås i mange specialbutikker.

900 g kylling, skindfri
2 citroner
2 tsk salt
1 løg
4 fed hvidløg
1 stk ingefær, ca 4 cm
2 stk cayennepeber, grøn
3 tsk garam masala (Indisk krydderblanding)
2 tsk spidskommen, malt (karve)
1 spsk rød konditorfarve

Kyllingen deles opp i serveringsstykker. Hvert stykke snittes litt på hver side. Legg stykkene på et fat og dryss på halvparten av saltet og press over saften av den ene sitronen. Snu kyllingstykkene og hell over saften av den andre sitronen og resten av saltet. La kyllingen trekke i en halv time.

Marinade:
Mos til en jevn pasta: yoghurt, løk, hvitløk,ingefær, kajennepepper, garam masala og spisskummen.

Pensle kyllingen med konditorfarge og hell over marinaden samt resten av sitron og konditorfarge.Rør godt om og dekk til med tett lokk. Sett kjølig i åtte timer.(maksimum 24 timer)

Forvarm ovnen til 275ºC. Ta kyllingen opp av marinaden og la den renne litt av. Legg over på et stekebrett som er dekket med alu. folie. Stekes i ca 25 minutter eller til kjøttet er mørt.

Serveres varm med sitronmarinert løk og indisk brød (Nan). Press sitron over kyllingen rett før den spises.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her