Logo

Surkål/rødkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surkål/rødkål

Surkål kan kokes av både hvit og rød kål. Server surkål til svineribbe, svinekoteletter, medistermat og andre fete kjøttretter.

Svensk juleopskrift - norsk tekst

 

1 kg Kål

3 Epler

1 spsk Smør

1 ½ tsk Salt

2 tsk  Karve

4 dl Kraft

1 spsk Eddik 7 %

1 spsk Sukker

 

Rens og skyll kålhodet.

Del det i fire båter og snitt tynne strimler med skarp kniv eller ostehøvel.

Kast den tykke midtstilken.
Skrell eplene, stikk ut kjernehuset og skjær eplene i tynne båter eller skiver.

Ha smør i bunnen av kjelen.

Legg i strimlet kål og eple lagvis med salt og karve.

Hell på kraft eller vann.

La surkålen koke under lokk til den er mør, 45-60 minutter.

Drei på kjelen av og til så det ikke legger seg i bunnen.

Tilsett litt mer væske hvis nødvendig.

Smak surkålen godt til med salt, eddik og sukker.

Den skal smake friskt sursøtt.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.345 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her