Logo

Figenmarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Figenmarmelade

 

Har du lidt tørrede figner tilbage tra julen, er her en fin opskrift på figenmarmelade.

1 stort syltetøjsglas Arbejdstid: 20 min. Kogetid. ca. 15 min.

 

#

300 g tørrede figner

1 stort æble

½ økologisk citron

2 dl vand

2 spsk sukker

2 spsk valnøddekerner

1 spsk hasselnøddekerner

*

 

Skær stilkene af fignerne, og skær fignerne i små stykker.

Skræl og udkern æblet. Skær det i små stykker.

 

Bland figen- og æblestykker i en gryde sammen med fintrevet skal og saft af citron samt vand og sukker.

Kog i ca. 15 min. ved svag varme, og rør jævnligt.

Tag gryden af varmen, og tilsæt hakkede valnødder og hasselnødder.

Hæld marmeladen på skoldede glas og luk til.

 

TIPS: Kog dine tomme sylteglas og låg i en gryde med vand i 10 min. Hvis du skal bruge mange glas, kan du stille de nyvaskede glas og låg i ovnen, og varme dem ved 120 °C i 20 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.619 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her