1 kg auberginer
salt
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
400 g quinoa
1/8-¼ l grønsagsfond
1-2 spsk citronsaft
paprika, cayennepeber, stødte nelliker, friskmalet muskatnød, 2-3 tsk af hver
3 spsk frisk basilikum, hakket
½ spsk rosmarinnåle, hakkede
Skyl auberginerne, fjern stilkfæstet, og skær dem i 1-1,5 cm tykke skiver.
Drys salt på skiverne, anbring dem i en sigte, og lad dem trække i ca. 15-20 min.
Pil skalotteløg og hvidløg, hak dem fint og svits dem i olie i ca. 3-4 min.
Kom quinoa i den gennemvædede stegeso.
Rør grønsagsfond, skalotteløgs-hvidløgsblandingen, citronsaft og paprika i.
Giv retten ca. 45 min ved 200°C.
Skyl auberginerne godt, dup dem tørre, og skær dem i tern.
Kom dem ned til quinoaen sammen med krydderier og krydderurter efter halvdelen af braiseringstiden og bland det godt.
Server i lergryden.