Logo

Andesteg 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 ½-3 kg and
1 tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk sukker
250 g æbler
100 g svesker

Den rensede and drysses indvendig med krydderierne og fyldes med æblebåde og svesker. Den kan drøjes med en svinemørbrad eller ½ kg kødfars, der lægges inden i anden sammen med frugten. Anden gnides udvendig med 1-2 tsk salt, lægges med ryggen op på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i kold ovn. Ovnen indstilles på 160º Der hældes 1 liter kogende vand i bradepanden. Anden vendes med brystet opad, når der er gået ca. 45 min. Stegetid i alt 2-2 ½ time, 1 time pr. kilo. Da hældes vand og afsmeltet fed t af bradepanden. Ovnen varmes op til 225º, og anden brunes med ventilen åben.
Sauce: Vingerne klippes af den rå and, da de ofte bliver tørstegt i ovnen. Vinger, hals og indmad brunes, dækkes med suppe eller vand, tilsat salt, 1 suppevisk og bouillonterning, og koges 1 time. Skyen sies fra, tilsættes skyen fra bradepanden, jævnes til sauce, smages til og farves med kulør. Anden kan langtidssteges i forvejen, men brunes ikke. Den afkøles helt eller delvis, parteres i passende portionsstykker, der lægges med skindsiden op på ovnristen over bradepanden. Før serveringen varmes ovnen op til 225º Andefed t pensles på kødstykkerne, der brunes 10-20 min. til de er gyldne og sprøde.
Frosset and tøes op i køleskabet 2 døgn.
And, stegt i fad eller folie. En lille and på 1 ½-1 ¾ kg lægges frisk eller halvfrossen i et ovnfast, smurt fad eller på et smurt folie, der lukkes tæt til i alle sammenføjninger. Fadet dækkes med låg. Anden steger således 1 ½ time ved 175º, hvorefter foliet lukkes op, eller låget på fadet fjernes. Anden brunes ca. 15 min. ved 225º
Anretning: Brystkød og lår skæres fra og deles i passende portionsstykker. Ryggen, som aldrig bliver rigtig sprød under stegningen, kan lægges i ovnen med skindsiden op og gives grill et øjeblik. Anden serveres med rødkål og brunede eller hvide kartofler, evt. halve æbler med gelé.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.177 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her