Logo

Tusindbladkager - Pastelito de mil hojas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
600 g hvedemel
175 g smør
1 knsp. salt
2 tsk citronsaft
2 æggeblommer
2 ½ dl isvand
1 ¼ dl smør
80 g hvedemel
3 ½ dl kvædemarmelade
1 ½ dl muskatelvin
 
Sukkerlage:
200 g sukker
½ dl vand
½ tsk vaniljeekstrakt
olie eller fedt til friturestegning
 
Dej:
Smuldr hvedemel, smør og salt i en skål og tilsæt citronsaft og æggeblommer.
Kom det kolde vand i lidt ad gangen og ælt dejen sammen til den er ensartet og smidig.
Læg et viskestykke over dejen og lad den hvile ½ time på et koldt sted.
 
Rul dejen ud i en firkant, der er 80x80 cm.
Pensl et lag halvsmeltet smør på og strø lidt hvedemel på.
Jævn melet ud med håndfladen, så det opsuges af smørret.
Læg dejen dobbelt.
Smør dejen som før og fold den sammen, dette gøres i alt 3 gange til dejen måler 20x20 cm.
Rul dejen ud igen til 40x40 cm.
Sørg for at dejen ikke hænger i bordet.
Skær kanten til med en kniv, så dejen er fuldstændig kvadratisk.
Skær 36 stykker ud af den.
 
Rør kvædemarmeladen op med vinen og læg en tsk på hver af de 18 firkanter.
Anbring de øvrige firkanter på skrå over, så der dannes en stjerne med 8 spidser.
Pres dejen godt sammen om fyldet og form dejen til blomster.
 
Sukkerlage:
Kog sukker og vand så længe at der dannes tråde af sukkeret, når der dryppes lidt sukker ned i iskoldt vand.
Tag gryden bort fra varmen og kom vaniljeekstrakt i.
Læg låg på og hold glasuren varm mens kagerne frituresteges.
Anvend 2 gryder til friturestegningen.
Kom først et lag blomster i den ene gryde og når de begynder at svulme op, men før de bliver brune, flyttes de ved hjælp af en hulske over i den anden gryde, hvor fedtstoffet er varmere.
Lad dem dryppe af på flere lag fedtsugende husholdningspapir (køkkenrulle)
Dyp dem i sukkerlagen og læg dem straks på serveringsfadet.
 
Tips: Disse pastelitos kan også anvendes fyldte med kød eller skaldyr og serveres som en lille forret. De skal naturligvis ikke glaseres

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 670 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her