
 
225 g kartofler 
4 dl vand 
25 g gær 
250 g durumhvedemel 
1 tsk salt 
400 g hvedemel 
olie til pensling 
groft salt og rosmarin
  
Kog kartoflerne med skræl og pil dem. 
Kartoflerne moses og røres sammen med 2 dl vand.
Opløs gæren i 1 dl lunkent vand, rør gæren i kartoffelmassen. 
Tilsæt durummelet og det sidste vand. 
Rør det godt sammen. 
Bland herefter hvedemel og salt i, og ælt til en smidig dej.
Form et rundt brød og læg det på en bageplade, tryk brødet fladt, så 
det har en diameter på ca. 30 cm. 
Pensl brødet med olie, og lad brødet hæve tildækket i 1- 2 timer. 
Stænk lidt mere olie på, drys med rosmarinen. 
Brødet skal bages i 35 minutter i en 225ºC varm ovn.