Logo

Stegt laks med Hollandaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ekstra krydret

Fisken:
800 gr laksefilet med skind
3 små bundter friske krydderurter (dild, kørvel, persille)
Vindruekerneolie til stegningen
¾ kg frisk spinat
Smør
2 citroner
Salt og peber

Hollandaise:
4 æggeblommer
½ dl tør hvidvin
½ dl fiskefond
ca 300 gr smør
ca 10 dråber hvidvinseddike

Rens og puds laksefileterne: Hak krydderurterne fint og bland dem op i saucen umiddelbart inden servering. Pluk spinaten og skyl omhyggeligt. Sauter den i en rummelig gryde med lidt smør. Steg laksen i lidt olie på skindsiden ved jævn varme. Når varmen når overfladen ændrer laksen farve og skindet er dejligt sprødt. Anret den varme spinat på en lun tallerken og læg laksen ovenpå med skindsiden opad. Hæld hollandaisesaucen rundt om og pynt med citron.

Hollandaisesauce
Klar smørret ved at smelte det og lade uklarheder falde ti I bunds. Brug så kun det klarede smør. Kog fiskefond og hvidvin ind i en tykbundet gryde. Tilsæt æggeblommer og vineddike og opvarm det over svag varme under piskning, til det får en cremet konsistens. Pisk derefter det rene klarede smør i saucen og smag til med salt og peber. Serveres med kartofler eller ris drysset med de friske krydderurter
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.592 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her