Man kan vælge at få kalvetungen letsprængt, så skal der ikke salt i kogevandet.
Den nemmeste måde at mærke, om tungen er mør, er ved at stikke i den yderste tungespids.
Til 5-6 personer
1 fersk eller letsprængt kalvetunge
2 gulerødder
1 løg
1 krydderurtebuket af timian, persille og laurbærblad
Champignonsauce:
3 spsk smør
250 g champignoner
3 spsk hvedemel
½ liter suppe
1 dl fløde
salt og peber
Skyl tungen og skær kirtler og løse hinder af.
Skrab og skyl den igen.
Kom tungen i en gryde med så meget vand, at det lige dækker.
Hvis det er en fersk tunge, tilsættes der salt.
Kog tungen ved svag varme i 2-2 ½ time - mærk i tungespidsen, om den er mør.
Skyl tungen under koldt vand og flå skindet af.
Fjern tungerodsbenet.
Champignonsauce: Smelt smørret og svits de rensede, skivede champignoner heri.
Rør melet i og spæd med siet suppe og fløde.
Lad det koge igennem 4-5 minutter.
Smag saucen til.
Skær tungen i skiver fra tungeroden og anret dem på et varmt fad.
Kogte grønsager og champignonsaucen serveres til..
Tips: Svinetunger skal koge i 1 ½ time, mens en oksetunge skal koge 2 ½- 3 ½ time.