Logo

Kogt kalvetunge - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Man kan vælge at få kalvetungen letsprængt, så skal der ikke salt i kogevan­det.

Den nemmeste måde at mærke, om tungen er mør, er ved at stikke i den yderste tungespids.

Til 5-6 personer

 

1 fersk eller letsprængt kalvetunge

2 gulerødder

1 løg

1 krydderurtebuket af timian, persille og laurbærblad

 

Champignonsauce:

3 spsk smør

250 g champignoner

3 spsk hvedemel

½ liter suppe

1 dl fløde

salt og peber

 

Skyl tungen og skær kirtler og løse hinder af.

Skrab og skyl den igen.

Kom tungen i en gryde med så meget vand, at det lige dækker.

Hvis det er en fersk tunge, tilsættes der salt.

Kog tungen ved svag varme i 2-2 ½ time - mærk i tungespidsen, om den er mør.

Skyl tungen under koldt vand og flå skindet af.

Fjern tungerodsbenet.

 

Champignonsauce: Smelt smørret og svits de rensede, skivede champignoner heri.

Rør melet i og spæd med siet suppe og fløde.

Lad det koge igennem 4-5 minutter.

Smag saucen til.

Skær tungen i skiver fra tungeroden og anret dem på et varmt fad.

Kogte grønsager og champignonsaucen serveres til..

 

Tips: Svinetunger skal koge i 1 ½ time, mens en oksetunge skal koge 2 ½- ­3 ½ time.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (24 stemmer)
Siden er blevet set 7.142 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her