 
 
En lidt anderledes forret som mætter godt. (4 pers.) 
 
#
4 store kartofler
25 g smør
2 dl cremefraiche
1 zittauerløg
2 marinerede sildefileter eller 1 glas kaviar
Pynt: løgringe og purløg.
*
 
Tænd ovnen og indstil den på 200 °C. 
Skrub kartoflerne meget omhyggeligt med en stiv skurebørste.
Tør dem helt tørre med papir fra køkkenrullen. 
Pensl kartoflerne med smeltet smør og læg dem i et ovnfast
fad. 
Bag kartoflerne til de er møre, fra 1 time til 5 kvarter. 
Mærk med en kødnål, om de er møre. 
Skær et kryds i hver, ca. 1 cm dybt. 
Klem kartoflerne let i hver ende, så de åbner sig. 
Læg en skefuld cremefraiche i hver. 
Pynt med udskårne sildefileter, løgringe og purløg. 
Server kartoflerne varme som forret.