Logo

Katrine flæsk 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Katrine flæsk 2


# Ingredienser:

Stegeflæsk, helst kødfyldt 
laurbærblade

Saltlage:
160 g salt
halve løg
lidt gulerødder
lidt peberkorn
laurbærblade
nelliker 

* Tilberedning: 
Saltlagen laves af 160 g salt opløst i 1 l. vand i en gryde. 

Tilsæt nogle halve løg, lidt gulerødder, lidt peberkorn, laurbærblade og nelliker.
Kog det op og køl det af.
Når lagen er kold, lægges kødet ned i og står natten over.

Kødet tørres af, ridses dybt, der fordeles laurbærblade jævnt i ridserne.
Sæt stegen i en ovn på risten over et stort ovnfast fad med ½ l varm vand, ved 200 °C i 1 ½-2 timer.

Spises til fx. diverse stuvet kål eller grønsager.
 
Tips: Klaus Rifbjerg fik denne ret i sin barndom under navnet Stine Peder Kristensen flæsk, men den har fundet udbredelse over det meste af Nordvendsyssel først under navnet Kristine-flæsk, men i dag hedder det Katrine flæsk.



             

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 9.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her