
 
En herligt enkel fiskeret med stegt aborre, som serveres sammen
med sprødt friterede kartofler, citrondip og grønsager. Dansk variant.
• Aborre er en sund middelfed fisk • Blomkål indeholder
meget A- og C-vitamin. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Fish and chips på aborre
600 g aborrefilet 
2 bagekartofler 
olie til friteringen 
4 gulerødder 
½ blomkålshoved 
10 små kapers 
2 spsk smør eller margarine 
salt og peber 
CITRONDIP: 
1 dl majsolie 
1 dl olie 
2 æggeblommer 
saft og skal af ½-1 citron 
1 spsk cremefraiche 
salt og hvid peber 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Begynd med citrondippen. 
Pisk de to slags olie dråbevis i æggeblommerne. 
Pisk det helt ensartet. Smag til med citronsaft og
citronskal. 
Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber. 
 
2 Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. 
Opvarm olien i en tykbundet gryde og læg kartoflerne i. 
Olien skal lige dække kartoffelskiverne. 
Kartoflerne er færdige når de kommer op til overfladen, ca.
3 min. 
Lad kartoflerne løbe af på køkkenrulle. 
Dæk med alufolie og hold dem varme. 
 
3 Bring letsaltet vand i kog i en gryde. 
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. 
Del blomkålen i buketter. 
Sænk grønsagerne i det kogende vand og kog i 8 min. 
Lad grønsagerne løbe af og bland dem med kapers. 
 
4 Drys fisken med salt og peber. 
Opvarm fedtstoffet på en pande og steg fisken 3-4 min. på
hver side. 
Anret fisken sammen med grønsager og citrondip. 
 
Tips & råd
 

Skiv kartoflerne ved hjælp af en ostehøvl. Skiverne bliver
jævne og fine. 
Tør skiverne i et viskestykke, så de er tørre når de skal
friteres. 
 

Lav en "kartoffelrede": opvarm olie i en tykbundet
gryde. 
Klem kartoffelskiverne fast mellem to små sigter (eller i et
fugleredejern) og steg dem. 
 
PR. PORTION (UDEN DIP): Energi: Kcal 358 = kJ 1503 
Kulhydrat 28 g Protein 30 g Fedt 14 g (34%) Fibre 5 g