2 løg 
2 spsk smør 
4 dl langkornet ris 
6 dl grønsagsbouillon 
salt 
peber 
2 gourgetter 
6 hårdkogte æg 
½ kg fine ærter 
½ kg cherrytomater 
6-8 skiver spegeskinke 
1 bakke karse 
Marinade: 
4 spsk citronsaft 
salt 
peber 
paprika 
2 fed hvidløg 
2 dl olivenolie 
Svits de hakkede løg i en rummelig gryde og rør risen i. 
Tilsæt bouillon 1-2 tsk salt og kog for svag varme under tætslutende låg 20 minutter. 
Ryst marinaden sammen, rør den i den varme ris og stil den til afkølning. 
Skær gourgetter i terninger og læg dem i en sigte, drysset med groft 
salt, ca. 10 minutter. 
Skyl kort og afdryp courgetterne. 
Bland risen sammen med optøede ærter, kvarte æg, halve tomater, strimlet spegeskinke og klippet karse. 
Alle ingredienser kan gøres klar i forvejen og opbevares i hver sin plastpose i køleskab.