Logo

Grønkålssække

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca 8 stk

300 g blancheret hakket grønkål
2 3-4 lag fillodej
2 dl cremefraiche
100 g revet gratineringsost
Salt
Friskkværnet peber
Olie
Purløg

Grønkålen tøes op og drænes. fillodejen tøes op og rulles ud og deles med tre eller fire dejplader i hvert lag. Dejpladerne klippes i firkanter på 15x15 cm. Osten blandes med grønkål og cremefraiche. Til sidst smages til med salt og peber. Grønkålsblandingen fordeles på de 8 firkantede dejplader, saml dejen som en sæk og klem godt sammen. Pensl med olie. Bages i ovn ved 200º i ca. 15 min. til "sækkene" er lysebrune. Purløg kan anvendes som pynt og bindes rundt om "sækkene".

Serveringsforslag: Servèr grønkålssækkene som tilbehør til kødretter fx. minutbøf, grillkød, kogt oksebryst eller medister. Anvendes blancheret hakket spinat, kan der serveres fx. stegte rødspætter eller grillet laks til.
Forret: Portionsanret fx. med en fiskefilet, marinerede sild, 2 tynde skiver rå eller kogt skinke.
Vegetarret: Servèr kogte gulerødder eller salat og groft brød.

fillodej er en papirstynd dej, som består af 8 lag og har samme størrelse, som en ovnplade. Dejen skal tøes helt op og holdes den fugtig med smeltet smør eller vand er den nem at arbejde med.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.843 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her