
 
Hvem elsker ikke chips med dip? Her er en variant, som du
kan nyde med god samvittighed - sprødbagte majs- tortillas og mager dip •
Majstortillas bages uden fedt • Cremefraichen kan blandes med lige dele syrnet
fløde. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 5 min. 6 portioner 
 
# Råvarer til Avocado dip Mexicansk:
6 majstortillas 
1 spsk olie 
2 tsk paprika 
TIL SALSASAUCEN: 
4 modne faste tomater 
1 lille rødløg 
1 fed hvidløg 
1 lille moden avocado 
saften af 1 citron eller 2 limefrugter 
½ tsk friskkværnet sort peber 
TIL SERVERING: 
1½ dl cremefraiche
 
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 175 °C. 
Beklæd to plader med bagepapir. 
 
2 Pensl brødene let med olie og drys dem med paprika. 
Bag 5 min, til brødene er gyldne og sprøde. 
 
3 Læg brødene på et skærebræt og skær straks små trekanter
af dem. 
Gør det med det samme, ellers bliver brødet koldt, sprødt og
smuldrer let. 
 
4 Del tomaterne tværs over og skrab kernerne ud. 
Skær frugtkødet i små tern. 
Pil og hak løg og hvidløg fint og bland dem med tomaterne. 
 
5 Flæk og udsten avocadoen. 
Grav kødet ud, mos det med en gaffel og rør det med tomat-
blandingen. 
Tilsæt citronsaft og krydr med peber. 
Hæld salsa og creme fraiche i separate skåle. 
Stil skålene på et stort serveringsfad og læg de sprøde
chips rundt om. 
 
Tips & råd 
 
 
For at gøre det lidt lettere kan man anvende færdige
majschips, nachos, som findes i forskellige varianter i butikkerne. De
indeholder intet kolesterol. 
 
 
Avocado bliver mørk hvis den får lov at ligge fremme. 
Bland frugtkødet med citronsaft, som hindrer den effekt. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 243 = kJ 1017 
Kulhydrat 38 g Protein 5 g Fedt 8 g (29%) Fibre 4 g