Logo

Varme Venø østers med Limfjordsporter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
20 friske østers fra Venø
1 dl porter
150 g usaLtet smør
150 g små forårsløg og gulerødder
100 g spinat
Citronsaft
Salt, peber
Pynt: Kørvel og lakserogn
 
Åbn østerserne og læg dem i en gryde med porter.
Rens de dybe skaller og gem dem.
Blancher spinat og urter ganske let i kogende vand og dryp af i en si.
Kog østers og hvidvin lynhurtigt op (må tage max. 1 minut! østerserne skal stadig være rå indeni.), si væden fra og kog lidt ind.
Monter væden med koldt smør og smag til med citron, peber og evt. salt, men pas på!
Varm østersskallerne og fyld dem med lidt spinat, østers og urter.
Hæld til sidst den varme østers-portersauce over alle østers.
Antret på varme tallerkener og pynt med kørvel og lakserogn.
 
Ølforslag:
Her er ikke noget at diskutere: Thisteds Limfjordsporter! Hvis det bliver for maskulint, kan der laves en Black Velvet: halv Porter og halv Champagne.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her