Logo

Sambusa Yggdrasil

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
½ kilo hvedemel
Lidt olie
Salt og vand
Fyld:
½ kilo hakket oksekød
1 stor kartoffel
2 mellemstore løg
6 fed hvidløg
1 tsk kommen
1 tsk karry
½ saft af citron
salt/koriander

Dej:
Gem lidt hvedemel. Resten æltes med olie, salt og vandet tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal være fast og formes til fire boller. Hver bolle rulles ud til underkop-størrelse. Et stykke pensles med, næste stykke lægges oven på og pensles ligeledes med olie. Sådan fortsættes til alle stykker er stablet.
Fyld:
Kartoflen skrælles og løgene pilles. Kartoffel og løg skæres i mindre stykker. Kød, kartoffel og salt kommes i en stor gryde eller pande. Steges uden fedtstof (hvis kødet ikke er fedtfattigt) til væsken er fordampet. Gryden tages af varmen. Hvidløget knuses eller skæres i mindre stykker. Koriander hakkes. Hvidløg, koriander, alle krydderier og citronsaft blandes i kødet.
Dejen rulles til ca. ½ cm tykkelse og deles i fire trekanter. Hvert stykke bages på en varm tør pande ca. et minut på hver side. Dejen tages af panden og de fire lad skilles ad. Det sidste hvedemel blandes med lidt vand til "lim", som bruges til at lukke de trekantede dejstykker. Dejen formes til et kræmmerhus ved at lægge spidserne fra den brede side ind mod midten. Kanterne "limes", så kræmmerhuset bliver tæt. Ca. 1. spsk kød kommes i kræmmerhuset, som derefter lukkes tæt med lim. De steges gyldne i rigeligt med olie i en gryde på begge sider. Tages op og lægges på en tallerken med noget køkkenrulle, der kan suge det overskydende olie.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.025 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her