Logo

Chokolademoussetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bund:
200 g mandler
2 dl mørk Muscovado råsukker
2 æg
revet skal af 1 appelsin
 
Chokoladeousse:
200 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
3 æggeblommer
 
Pynt: frugt og/eller bær
 
Smør en rund kageform, og drys den med rasp, ca. 24 cm i diameter, med aftagelig kant.
Sæt ovnen på 175°C.
Hak mandlerne fint.
Pisk æg og Muscovado råsukker let og luftigt.
Bland de hakkede mandler og appelsinskallen i.
Hæld dejen i formen, og bag den på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.
Lad tærten afkøle i formen, inden den løsnes.
Smelt chokoladen over et vandbad.
Bland æggeblommerne og 1 dl af fløden i en kasserolle, og kog under omrøring, til blandingen er jævnet, lad herefter blandingen afkøle.
Bland den smeltede chokolade med den kolde æggecreme.
Pisk den resterende fløde, og vend den i dejen.
Læg kagen på et serveringsfad, og læg kanten på formen rundt om bunden.
Bred moussen ud på bunden.
Stil i køleskabet indtil servering.
Fjern formen, og pynt med frugt og/eller bær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.275 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her