 
 
   
En god opskrift på Forloren
hare fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende
madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 1 time
20 min. Tilberedning: 20 min. Portioner: 4
 
# Ingredienser
500 g hakket oksekød
2 tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk ingefær
½ tsk tør gul sennep
1 æg
1 spsk revet løg
4-6 spsk vand eller
bouillon
3 spsk rasp
1 lille pakke
skiveskåret bacon
ca. 2 dl bouillon
ca. 1 dl piskefløde
1-2 tsk rønnebær-
eller ribsgelé
 
TILBEHØR: 
Hasselback
kartofler, rønnebær- eller ribsgele, usødet æblemos.
 
* Tilberedning
Ælt kødet med
krydderier, æg, væske og rasp. 
Form farsen til et
aflangt brød. 
Læg det i et
velsmurt, ildfast fad eller lille bradepande. 
Læg baconskiverne
tæt sammen på skrå over kødet. 
Sæt fadet på
ovnristen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min. 
Hæld bouillon og
fløde ved kødet, når det er let brunt. 
Dæmp varmen til 170 °C
og videresteg »haren« i 40-45 min. 
Dryp af og til
»haren« under stegningen. 
Hæld stegeskyen fra
haren gennem en sigte op i en kasserolle. 
Spæd evt. skyen op
med mere bouillon og fløde. 
Lad skyen indkoge,
og smag den til med lidt gelé. 
 
SERVERING: 
Læg haren på et bræt
og skær den for i ikke for tykke skiver. 
Server den med
hasselback kartofler, æblemos, rønnebær- eller 
ribsgelé samt skysaucen.
 
HASSELBACK
KARTOFLER: 
Beregn så mange
mellemstore kartofler som familien spiser. 
De skrælles og
skæres i tynde skiver ca. 2/3 igennem. 
Kartoflerne pensles
med lidt olie og drysses med salt. 
Kartoflerne lægges
ved siden af haren, når denne sættes i ovnen. 
Så er kartofler og
»hare« færdige samtidig. 
 
Tips: 
Saucen kan jævnes
med ganske lidt Maizena udrørt i lidt fløde og 
evt. farves med lidt
kulør. 
Den kan også smages
til med 1-2 tsk Dana blue ost, som er moset 
gennem en sigte, inden
den piskes i saucen. 
Farsen kan krydres
med muskat i stedet for nævne krydderier. 
Man kan også drysse
lidt tørret enebær over farsen, 
inden baconskiverne
lægges på. 
Ubagt forloren hare
er velegnet til dybfrysning. 
Farsen lægges i
alufoliebakker og dybfryses. 
Inden »haren« sættes
i ovnen, lægges baconskiverne over. 
Bacon har ikke så
lang holdbarhed som farsen. 
Haren sættes uoptøet
i ovnen ved 170 °C i 1¼-1½ time, 
til den er
gennembagt. 
 
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød
✅
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------