Logo

Risotto med rucolapesto, jomfruhummer og tomatconcasse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Her er en spændende opskrift på risotto con pesto di rucola, scampi e concassé di pomodori, eller på dansk risotto med ruculapesto, jomfruhummer og tomatconcasse. Perfekt som forret for gæsterne.

Risotto con pesto di rucola, scampi e concassé di pomodori - 4 personer
 
Pesto:
1 dl jomfruolivenolie.
20 g pinjekerner
20 g valnødder
150 g rucola
50 g basili­kum
2 fed hvidløg
Salt
 
Risotto:
300 g Carnaroli ris ("risottoris")
1 stort løg
5 spsk jomfruolivenolie (til risotto)
5 spsk jomfruolivenolie (til jomfruhum­merhaler )
1 l fiskefond
40 g reven fåre­ost
2 tomater
½ dl tør hvidvin
24 jomfruhummerhaler
1 fed hvidløg
Salt, peber


Pesto:
Stød rucola, basilikum, hvidløg, pin­jekerner og valnødder i en morter.
Tilsæt olien lidt efter lidt, indtil pestoen har fået en passende konsistens.
Smag til med salt.
 
Risotto:
Skær løg i små tern og svits hur­tigt af med jomfruolivenolie.
Tilsæt ris under omrøring.
Tilsæt hvidvin og kog ind.
Hæld lidt efter lidt fiskefond på, indtil rise­ne er kogt al dente.
 
Pil jomfruhummerhalerne.
Skær 12 stks. i stykker og lad 12 forblive hele.
Steg haler­ne på en pande med det hele fed hvidløg og jomfru olivenolie.
Tilsæt salt og peber. Fjern hvidløget.
Vend pesto, jomfruhummerhalestykker og fåreost i risottoen.
Tøm tomaterne for kerner og skær kødet med skind i tern.
Læg tomatternene i pan­den med de hele jomfruhummerhaler og svits hurtigt.
Server risottoen på tallerkener og pynt med de hele jomfruhummerhaler og tomatconcassé.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.521 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her