
 
 
16 stk./8-10 personer 
 
Dej: 
300 g hvedemel (½ l) 
1 dl olie 
1 tsk. groft salt
ca. 1 dl vand 
 
fyld: 
1 spsk olie 
½ tsk spidskommen 
1 lille løg (75 g)          
1spsk fintrevet frisk ingefær 
300 g kogte skrællede kartofler 
100 g grønne ærter 
½ tsk groft salt 
evt. olie til friturestegning 
* 
 
Bland ingredienserne til dejen og ælt grundigt til en glat og smidig dej. 
Ælt evt. i røremaskine ca. 5 min. 
Lad dejen hvile koldt, helst en time. 
Varm olie i en tykbundet gryde og tilsæt spidskommen. 
Pil og hak løg. 
Sauter det i olien.
 Kom skrællet og fintrevet ingefær i. 
Tilsæt kogte kartofler i tern. 
Rør og lad dem mose lidt ud. 
Tilsæt ærter og smag til med salt. 
Del og form dejen i 8 boller. 
Rul dem tyndt ud i cirkler til en diameter på ca. 15 cm. 
Skær dejcirklerne over på tværs til 16 halvmåner. 
Læg fyld på den ene halv- del af hver dejhalvmåne og fold den anden halvdel over. Pres kanten sammen med en gaffel. 
 
Samosas bages i ovn (l) eller friturestege s (II). 
I: Sæt samosas på bageplade med bagepapir og bag dem ved 200°C ca. 20 min. 
II: Hæld olie i en tykbundet gryde svarende til en oliedyb- de på 5-6 cm. Opvarm olien til ca. 180° C eller til en brødterning bliver lysebrun på et minut. Frituresteg ca. 4 stk. samosas af gangen til de er gyldne og sprøde. 
Tag de stegte samosas op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. 
Server dem varme. 
Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien ved et uheld antændes, lægges låget på til ilden er slukket. 
Fjern gryden fra varmen.