
Spis noget godt i aften
 
250 g hvide asparges 
250 g grønne asparges 
100 g sukkerærter 
125 g cherrytomater 
100 g frisk merian 
3 spsk æbleeddike 
3 spsk olivenolie 
havsalt 
*
A. Skræl de hvide asparges, skær den træagtige ende af og skær dem i stykker. 
Skyl sukkerærterne. 
B. Kog aspargeserne i saltet vand i 5 min., blancher sukkerærterne i 1 min.
C. Skyl tomaterne og halver dem, skyl merianen og pluk den i mindre stykker. 
Rør eddike, 3 spsk vand og olivenolie sammen og krydr med salt. 
Hæld dressingen over salaten. 
 
Alt efter årstiden kan man også servere andre salatvariationer til fx Skinke i saltdej.
 
Sådan finder man ud af, om en asparges er frisk: friske aspargesstængler knirker, når man gnider dem let mod hinanden. Hvis man trykker snitfladen sammen, kommer der desuden vand ud af en frisk asparges. 
 
Pr portion 544/130 kJ/kcal. 4 g protein. 9 g fedt. 6 g kulhydrat. 3 g fibre.