Logo

Grønsager kogning af

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsager kogning af 


Her kommer nogle gode råd om det, som er vigtigt at tænke på, når du skal koge dine grønsager.

• Ved tilberedningen af grønsager, bliver deres struktur mere porøs, så næringsstofferne bliver lettere at optage for kroppen.


Grønsager kogning af 

Forskellige grønsager kræver forskellige metoder ved kogningen.

Naturligvis kan kartoflerne ikke blive møre, samtidig med de sarte sukkerærter, eller de porøse broccolibuketter.


Grønsager kogning af 

Porøse grønsager, som fx broccoli skal koges i en gryde med rigeligt vand.

Vandmængden er vigtig, eftersom grønsagerne ikke må trykkes sammen.


Grønsager kogning af 

Flade og lidt fastere grønsager, fx gulerodsmønter kræver ikke så meget vand.

Den lille vand- mængde gør, at smagsstoffer og vigtige næringsstoffer bevares.


Grønsager kogning af 

Grønne og lidt sarte grønsager, fx sukkerærter skal koges (blancheres) en ganske kort stund, men det er vigtigt, at man har rigeligt med vand i gryden.


Grønsager kogning af 

Når grønsagerne er færdigkogte, skal de straks skylles med koldt vand, eller lægges et øjeblik i isvand. Afkølingen gør, at kogningen stopper.


Grønsager kogning af 

Om man skal koge med eller uden låg, er et godt spørgsmål.

Hvis man ser økonomisk og energibesparende på sagen, så skal låget lægges på.

Ved kogning af rodfrugter og kartofler skal låget på.

Ofte brydes kemiske bindinger i levnedsmidlerne under kogningen og der frigøres stoffer, som kan være skadelige for sundheden. Disse skadelige stoffer skal føres bort ved hjælp af dampen, som opstår ved kogningen.

Bønner skal man helst koge uden låg, eftersom der udvikles såkaldt blåsyre, som er vandopløselig og som kun kan fordampe i en åben gryde.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.118 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her