Logo

Lune, stegte syltede sild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 personer)
 
6 dobbelte sildefileter
1 bdt dild
Bladene af 3 timiankviste
1 mellemstort løg
Mellemfint rugmel
Smør, salt, peber
 
Lage:
2 ½ dl eddike
1 spsk vand
4 spsk sukker
2 laurbærblade
4 kryddernelliker
6 sorte peberkorn
 
Gå sildefileterne efter for ben med pincetten og skrab skindet.
Skyl dem og dup dem tørre.
Salt og pebr dem på kødsiden.
Klip dild og drys timianblade på kødsiden og fold fisken omkring det grønne.
Lad hvile 10 minutter under let pres.
 
Lage: Kog eddike, sukker, vand, laurbær, krydder­nelliker og peberkorn sammen i 5 minutter.
 
Vend sildene i rugmel og steg dem brune og sprøde i brusende smør i 2-3 minutter på hver side.
Når de kommer på panden vil de gerne åbne sig igen, så det er en fordel kun at stege et par stykker ad gangen, så man kan "holde dem nede" med en bred palet­kniv eller lignende.
Læg sildene side om side i et halvdybt fad og hæld den kogende lage over.
Pynt med tyndtskårne løgringe.
Lod sildene trække i lagen i en halv times tid.
Silde­ne smager bedst lune, men de kan naturligvis godt opbevares i køleskabet et par dage.
Tag dem ud i god tid, hæld lagen tilbage i en gryde, bring den i kog på ny og hæld den over sildene igen.
 
Stegte syltede sild smager uforskammet godt med groft, hjemmebagt rugbrød, en god øl, som eksem­pelvis Masterbrew, og en hjemmetrukket bjesk på strandmalurt eller porse.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her