#
1 spsk  olie 
1 kg kyllingestykker 
1 hakket gulerod 
2 hakkede bladselleristilke 
1 hakket løg 
6 sorte peberkorn 
2 fed hakket hvidløg 
1 bouquet garni 
800 gram hakkede kartofler 
500 gram spinat 
1,25 dl piskefløde 
*
 
Varm olien op i en stor gryde.
Brun kyllingestykkerne godt, i flere hold. 
Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle. 
Hæld overflødigt fedt til side, men lad der være 1 spsk  tilbage i gryden. 
Læg kødet tilbage i gryden med gulerod, bladselleri, løg, peberkorn, hvidløg, bouquet garni og 1½ liter vand.
Bring suppen i kog, sæt varmen ned og lad det simre i ca. 40 minutter. 
Si det og hæld suppen tilbage i gryden. 
Tag kyllingekødet af benene, skær det i strimler og sæt det til side.
Kom kartoflerne i gryden til suppen. 
Bring suppen i kog, sæt varmen ned og lad det simre, til kartoflerne er møre. 
Kom spinatbladene i og lad dem koge, til de er faldet sammen. 
Kør spinat og kartofler i en foodprocessor, til det er fint hakket.
Hæld det tilbage i gryden. 
Tilsæt det strimlede kød og rør fløden i og krydr efter smag. 
Varm forsigtigt op før serveringen. Suppen må ikke koge nu.