Grundsuppe: 
2 kyllinger (á ca. 1600 g) 
4 liter vand 
4 løg i grove stykker (ca. 225 g) 
3 skrællede gulerødder (ca. 150 g) 
6 hele nelliker 
6 laurbærblade 
1 spsk groft salt 
Grøn ærtesuppe: 
grundsuppe og evt. hønsebouillon, 4 liter i alt 
700 g frosne, fine ærter 
3 dl piskefløde 
4 spsk hvedemel 
½ liter cremefraiche 38% 
2 spsk groft salt 
friskkværnet peber 
3 dl tør hvidvin, fx pinot blanc 
150 g smuttede mandler 
Pynt: bredbladet persille 
Tilbehør: 
4 dl cremefraiche 38% 
og 48 satte fillokiks 
Grundsuppe: Halver kyllingerne, rens og skyl dem. 
Bring kyllinger og vand i kog i en stor gryde. 
Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. 
Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 time. 
Tag kød og grønsager op. 
Si grundsuppen og skum fedtet af. 
Grøn ærtesuppe: 
Kom grundsuppe og ærter i den rengjorte gryde og bring suppen i kog uden låg. 
Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). 
Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. og hæld suppen tilbage i gryden. 
Pisk 1 dl af fløden og melet sammen. 
Pisk resten af fløden i lidt efter lidt. 
Rør jævningen i suppen og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. 
Tilsæt cremefraiche, salt og peber. 
Bring atter suppen i kog under omrøring og tilsæt hvidvin. Smag til. 
Halver imens mandlerne og fordel dem på en plade med bagepapir. 
Bag mandlerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200°C  - vend af og til. 
Server mandlerne som et drys på suppen. 
Genvej: Den grønne ærtesuppe (uden hvidvin) kan tilberedes dagen før 
Retten er fryseegnet. 
Tips: Kødet fra de kogte kyllinger kan anvendes til majspandekager med kylling, se opskrift.