
 
Få kulør i kinderne
med denne skønne kartoffelret med indiske krydderier. Alle tiders tilbehør til
et stykke grillet eller stegt kylling eller fisk. 
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stegetid. ca. 30 min.
 
#
800 g nye kartofler 
4 spsk olie 
4 rødløg 
3 fed hvidløg 
2 cm frisk ingefær 
1 spsk karry 
1 spsk stødt
spidskommen 
1 tsk stødt
koriander 
½-1 tsk chiliflager 
1 dåse kikærter 
salt 
200 g babyspinat 
 
Yoghurtdressing: 
1 bundt frisk
koriander eller mynte/dild 
4 dl yoghurt naturel
 
Tilbehør: 
mangochutney 
1 limefrugt 
*
 
Skrub eller skrab
kartoflerne. 
Skær dem i både, og
steg dem på en stor pande i 2 spsk olie først ved høj varme, så de bruner lidt,
og siden ved lavere varme, så de mørner uden at brænde på. I alt ca. 20 min. 
Pil løgene, og skær
dem i både gerne så de hænger sammen ved roden. 
Steg løgene møre i 2
spsk olie på en anden pande eller i en gryde. 
 
Riv hvidløg og
ingefær fint. 
Bland alle
krydderierne (hold evt. lidt af chilien tilbage, hvis du ikke vil have retten
alt for stærk). 
Skyl kikærterne i en
sigte, og lad dem dryppe godt af. 
Bland kikærter, løg,
hvidløg, ingefær og krydderier i kartoflerne. 
Vend det hele godt
rundt, og steg det sammen, til kartoflerne er helt møre. 
Smag til med salt. 
Hak det meste af
korianderen groft, rør det i yoghurten, og smag til med salt. 
Skyl og tør
spinaten, og vend den hurtigt rundt i kartoflerne lige inden servering undgå,
at den falder helt sammen. 
 
Server
kartoffelretten med yoghurtdressing, mangochutney, et drys koriander og
limebåde til at dryppe over. 
 
TIPS: Hvis du koger
kikærterne selv, skal du huske at lægge dem i blød dagen i forvejen. I stedet
for kikærter kan du bruge alle slags tørrede bønner.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin