Logo

Små fiskeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til tapas eller til 4 sultne som forret:


50 g hvedebrød uden skorpe (fra den foregående dag)
350 g fiskefilet (fx torsk, sej, rødfisk)
½ bundt persille
2 spsk citronsaft
1 æg
salt, friskkværnet peber
½ tsk korianderpulver
1 spsk revet skal af en økologisk citron
750 g olie til friturestegning
eventuelt rasp

Skær hvedebrødskrummen i små stykker og blød dem op i koldt vand.
Mærk med fingerspidserne på fiskefileten, om alle ben er ude.
Fjern dem ellers med en pincet.
Skær fisken i små stykker.
Skyl persillen, ryst den tør og hak den fint.
Tryk brødet godt, purer det med fisken og citronsaften i blenderen eller med stavblenderen.
Rør ægget i massen, bland persille i.
Krydr med salt, peber, koriander og citronskal.
Hæld olie i en gryde, en wok eller en frituregryde og lad den blive rigtig varm.
Som varmetest kan man holde en tændstik (med svovlet opad!) ned i olien - hvis det bruser om den, er olien varm nok.
Form nu små boller af fiskemassen (hold hænderne under koldt vand, form en ske fyldt med fiskefars i håndfladen).
Kom bollen ned i den varme olie og vent at se, hvad der sker: Hvis den lille bolle falder fra hinanden, er massen for blød og skal stabiliseres med rasp.
Nu formes små boller af resten af fiskefarsen og 4-5 boller friteres ad gangen.
Efter 3-4 minutter tages de op med en hulske og lægges straks på et tykt lag køkkenrulle.
Spises varme, lunkne eller kolde.

Smager godt sammen med mojo, aioli, karryfløde, pikant marinerede peperoni, hvedebrød
kj pr. portion: 1500

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.004 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her