Logo

Vintertrøffeltærte med banyulssirup og friséesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
200 g butterdej
100 g hakket kyllingebryst
50 g rå andefoie gras
½ æg
1 dl piskefløde
100 g vintertrøfler
Frisée salat
2 spsk olivenolie
½ spsk Banyuls­eddike (evt. en god aceto balsomico)
2 dl Banyuls vin
1 skalotteløg
Salt, peber
 
Tærtebund: Rul butterdejen tyndt ud (ca. 3 mm) og stik 4 bunde ud med ca. 8 cm i dia­meter.
Bag bundene gyldne ved 180º med en plade i rillen ovenover, så butterdejen ikke kan hæve mere end 1 cm!
 
Souffléfars: Rør kyllingekødet sejt med salt, tilsæt æg og rør farsen "lang" med piskefløde.
Tilsæt små tern foie gras.
Krydr efter behov.
 
Tærten: Smør de 4 butterdejsbunde med souf­fléfars og dæk med tynde skiver trøffel.
Pensl med olivenolie og bag tærten ved 170ºC i ca. 7 minutter med trøffelskiverne nedad på bagepapir.
 
Banyulssirup: Reducer Banyuls vinen ad 2 gange med lidt salt til sirup konsistens.
Ved servering "tegnes streger" med siruppen omkring tærten.
 
Frisée salat: Mariner salaten i Banyulseddike, olivenolie og finthakket skalotteløg.
Krydr med salt og peber.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her