Logo

Ungduebryst og spinat fragil i kanel- og korendersirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(6 personer)
 
3 friske unge landduer
150 gram frisk spinat
12 danske østershatte
300 gram persillerod
1 bdt bladpersille
50 gram smør
salt, peber
6 dl neutral kalvesky
persillestilke
3 skalotteløg
25 gram smør
1 stk kanelbark
50 gram rødvinsmarinerede korender
 
Strudeldej:
250 gram hvedemel, 1 ¼ dl vand, et lille æg og salt blandes og hviler i mindst
4 timer.
 
Fjerkræmousse:
175 gram rent, ferskt hønsekød, et æg, 25 gram koldt smør, 50 gram an­delever, salt og peber køres i robot (food-processor) og blandes med 1 dl flødeskum.
 
1. Duerne renses og deles i bryst og lår.
Skroget knuses, brunes let og ned­koges med kanelbark, persillestilke, skalotteløg og kalvesky til passende konsistens.
 
2. Smag til, passér og montér med smør tilsat de afdryppede korender.
 
3. Spinaten plukkes, skylles og blan­cheres let.
 
4. Duebrysterne krydres let og på­smøres til hvælvet med fjerkræmoussen og indvikles med de blancherede spinatblade, som igen indpakkes i den meget tyndt strukne strudeldej, fx. som en kuvert, og sættes på bagepla­de.
Bages i ovnen i ca. 10 minutter ved 200ºC.
 
5. I mellemtiden tilberedes persillero­den, som fin, fast pure, tilsat koldt smør og hakket bladpersille.
Duelåret krydres og steges separat.
 
6. Anretning: Garner med øje og fan­tasi på store, varme tallerkener: Persil­lerodspureen, de sauterede østershat­te, de stegte duelår, saucen, og til sidst strudel'en med ungduebrystet oven­på.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.114 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her