Vær altid forsigtig når du arbejder med chili. Vask hænderne godt bagefter. Det kan faktisk være en ret god ide at bruge engangshandsker når du skal snitte i en stærk chili som chipotle eller habanero.
For guds skyld, gnid dig ikke i øjnene (kontaktlinsebrugere er hermed advaret), og drenge: Vær forsigtige ved toiletbesøg.
500 g smør, stuetempereret
3 chipotle-chilier (fra glas), finthakkede
4 hvidløgsfed, finthakkede
1 spsk brun farin
½ tsk kværnet sort peber
revet skal fra 1 appelsin
saft fra 1 appelsin
Bland smør, chili, hvidløg, farin, peber, appelsinskal og appelsinsaft i en skål.
Lav smørret til en pølse (ca. 4 cm tyk) og pak den ind i plastfolie.
Du kan opbevare smørret i fryseren til det skal bruges.
Tips: Voodoo-smør fungerer udmærket til grillet entrecote, kyllingebryst eller grillede grønsager. Det er chokerende godt til blåmuslinger.
Chipotle-chili er en røget, rød jalapeno-chili. For at beskrive hvor hot den er, kan vi sige at på en skala fra 1 til 10 er den en sikker 1'er. Du kan finde chipotle-chili i enkelte fødevarebutikker. Du kan godt bruge andre typer chili, men det vil give smørret en helt anden smag.