Logo

Sprængt due med peberrodssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sprængt due med peberrodssauce - Pigeon pre-sale a la creme de raifort - 4 personer

# Ingredienser

4 duer
1 l hønsefond
1 bundt timian
4 laurbærblade
1 løg
Groft salt

Garniture:
½ selleri
2 gulerødder
2 porrer
4 kartofler

Sauce:
½ l piskefløde
1 l hønsefond
1 frisk peberrod
½ citron
Salt og peber
1 bundt kørvel
1 bundt purløg

* Tilberedning

Duerne saltes i 24 timer.
Duerne udvandes 1 time i flere hold koldt vand. 
Hønsefonden koges op. Timian, laurbærblade og løg tilsættes. 
Duerne koges med i fonden ved svag varme til de er møre, hvorefter de tages op og lægges til hvile. Fonden sigtes.

Garniture:
Grønsagerne tourneres og koges i fonden til de er møre, hvorefter de tages op og lægges til side.

Sauce:
Fonden koges ned til ¼ liter. 
Fløden koges ned til ¼ liter. Fløden og fonden hældes sammen. 
Der smages til med citron, revet peberrod, salt og peber. 
Den finthakkede kørvel og fintsnittede purløg tilsættes.

Anretning:
Duebryst og lår lægges i en suppetallerken.
Grønsagerne lægges rundt om og saucen hældes over kødet.

TIPS: Til denne opskrift kan også bruges mager and. I stedet for tournerede grønsager kan små nye grønsager (primeur) bruges.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (12 stemmer)
Siden er blevet set 2.620 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her