Sprængt due med peberrodssauce - Pigeon pre-sale a la creme de raifort - 4 personer 
# Ingredienser
4 duer 
1 l hønsefond 
1 bundt timian 
4 laurbærblade 
1 løg 
Groft salt 
Garniture: 
½ selleri 
2 gulerødder 
2 porrer 
4 kartofler 
Sauce: 
½ l piskefløde 
1 l hønsefond 
1 frisk peberrod 
½ citron 
Salt og peber 
1 bundt kørvel 
1 bundt purløg 
* Tilberedning
Duerne saltes i 24 timer. 
Duerne udvandes 1 time i flere hold koldt vand. 
Hønsefonden koges op. Timian, laurbærblade og løg tilsættes. 
Duerne koges med i fonden ved svag varme til de er møre, hvorefter de tages op og lægges til hvile. Fonden sigtes. 
Garniture: 
Grønsagerne tourneres og koges i fonden til de er møre, hvorefter de tages op og lægges til side. 
Sauce: 
Fonden koges ned til ¼ liter. 
Fløden koges ned til ¼ liter. Fløden og fonden hældes sammen. 
Der smages til med citron, revet peberrod, salt og peber. 
Den finthakkede kørvel og fintsnittede purløg tilsættes. 
Anretning: 
Duebryst og lår lægges i en suppetallerken. 
Grønsagerne lægges rundt om og saucen hældes over kødet. 
TIPS: Til denne opskrift kan også bruges mager and. I stedet for tournerede grønsager kan små nye grønsager (primeur) bruges.