(6 personer)
Stegt tun paneret med papadoms:
800 g Bonitas filet "Tun fra det Indiske Ocean"
100 g grillede, pulveriserede papadoms (kikærtepandekager)
Grøn mango chutney:
4 umodne grønne mangofrugter
1 spsk gurkemeje
2 spsk knust sort peber
1 spsk kommen
1 spsk nigella
2 spsk fennikelfrø
2 spsk udblødte bukkehornsfrø
3 spsk salt
2 stk Kashmir chili
Vindruekerneolie til at dække
Tamarind olie:
100 g olie fra mango chutney (man kan roligt hælde lidt olie fra glasset)
20 g Tamarind paste
Saft af 1 citron
Grøn mango chutney: Skær mangoerne i grove tern med skal og mariner med resten af ingredienserne undtagen olie i 2 dage.
Dæk så mongoerne med vindruekerneolie og lad simre ca. 1 time.
Hæld på rene sylteglas.
Chutneyen skal stå mindst 5-6 dage inden servering; men jo længere den står, jo bedre bliver den.
Tamarind olie: Rør ingredienserne sammen.
Skær tunen i skiver og grill eller steg nogle få minutter på hver side.
Anret med grøn mongo chutney og tamarindolie samt et drys papadoms.