Logo

Krydrede Lammekoteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Champ Masala - retten er enkel og uden brug af olie

3 stk hakkede tomater
2 stk mellemstore hakkede løg
1 spsk cayennepeber
1 ½ dl let pisket yoghurt
ca. 1 ½ tsk salt
3 spsk hakket ingefær
3 spsk hakket hvidløg
en smule vand
ca. 1 kilo magre lammekoteletter
1 tsk garam masala (1) (se selvstændig opskrift)
1 spsk malede, ristede spidskommenfrø
3 spsk citronsaft
en masse frisk koriander eller mynte

(1) garam masala
- Alle ingredienserne males, så man får et pulver:
1 spsk grønne kardemommefrø
5 spsk sorte kardemommefrø
5 spsk sort peber
6 spsk spidskommenfrø
10 spsk korianderfrø
lidt kanel
lidt nelliker
lidt muskat

Tomaterne hældes i en gryde. Der tilsættes løg, cayennepeber, yoghurt, salt, ingefær og hvidløg - stødt sammen med en smule vand. Koteletterne kommes i gryden, der røres lidt rundt og derpå lader man dem simre i ca. 50 minutter. - Mens de bobler lystigt, laves garam masala'en. - Når kødet er næsten færdigt tilsættes garam masala, ristede spidskommenfrø, citronsaft og en masse frisk koriander eller mynte, hvad man nu har. Rør lidt rundt, så det lige bliver blandet. Kom låg på, og lad det simre 15-20 minutter, til det hele er mørt. - Så er retten færdig. Det ser skønt ud, dufter skønt og smager skønt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her