
 
Prøv at tilberede din egen shawarma det er nemmere end du
tror. Læg gerne kødet i marinaden dagen før. Det er let sommermad, som smager
skønt og nemt kan tages med udendørs. 
Arbejdstid: 30 min. Marinering: min. 15 min. Stegetid:
10 min. Ikke fryseegnet. 4 personer
 
#
Shawarma: 
400 g oksekød i wokstrimler 
2 tsk vineddike 
1 økologisk citron 
1 fed hvidløg (presset) 
1 tsk stødt koriander 
1 tsk stødt kanel 
2 tsk stødt spidskommen 
salt og peber 
2 spsk olie 
 
Hummus: 
1 dåse kikærter 
1 fed hvidløg (presset) 
2 spsk tahin 
2 spsk olie 
2 spsk citronsaft 
 
Dressing: 
3 dl yoghurt naturel 
1 tsk stødt spidskommen 
 
Tilbehør: 
¼ icebergsalat (fintsnittet) 
2 tomater (terninger) 
½ agurk (terninger) 
1 lille løg (tynde strimler) 
8 pitabrød 
*
 
Shawarma: Bland vineddike, 1 spsk citronsaft og 1 tsk
fintrevet citronskal med hvidløg, alle krydderierne, salt og peber. 
Vend kødet med marinaden og lad det trække i mindst 15 min. 
 
Hummus: Blend de afdryppede kikærter med hvidløg, tahin,
olie og citronsaft. 
Smag til med salt og måske mere tahin, hvidløg eller
citronsaft. 
 
Dressing: Smag yoghurten til med spidskommen og salt. 
 
Salat: Bland icebergsalat med tomater, agurk og løg. 
Varm en stor pande med olie, og steg kødet hårdt og hurtigt
(3-5 min.), til det er brunt på alle sider. 
Steg gerne kødet a to omgange, hvis du ikke har en meget
stor pande. 
 
Varm pitabrødene op som angivet på pakken og server dem til
shawarma, hummus, salat og dressing. 
 
TIPS: Du kan erstatte dåsekikærterne med 100 g tørre
kikærter. 
Udblød dem i koldt vand natten over og kog dem møre i rent
vand ca. 45 min.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin