
 
Chutney:
eddikesyltede frugter og grønsager er stærkt og godt. Her er en irsk opskrift
på en meget velsmagende chutney, der egner sig som tilbehør til både kolde og
varme retter. 
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 50 min. 
 
#
500 g røde
peberfrugter 
500 g tomater 
250 g løg 
3 spsk olie 
100 g rosiner 
2 fed hvidløg
(knust) 
1 tsk stødt ingefær 
1 tsk stødt
allehånde 
2 tsk groft salt 
250 g sukker 
1½ dl hvidvinseddike
Endvidere: 
sylteglas 
evt.
konserveringsmiddel 
*
 
Vask peberfrugterne
og skær dem i tern. 
Skold og flå
tomaterne og skær dem i tern. 
Pil løgene og hak
dem fint. 
Sauter løgene blanke
i en gryde med olie. 
Tilsæt peberfrugt og
lad det stege med et par min. 
Tilsæt tomater, og
de øvrige ingredienser. 
Lad blandingen
småkoge ca. 45 min. - til chutneyen er jævn. 
Hæld chutneyen på
rengjorte, skoldede glas, der evt. er skyllet med et konserveringsmiddel.
Opbevar mørkt og køligt. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin