Logo

Spegepølse fra Sydsjællands øer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fremstilling af pølser var en del af arbejdet efter slagtnin­gen af dyrene. Havde man ikke en kødhakkemaskine, måtte kødet hakkes med krumkniven igen og igen og igen. Til alt var blevet til en fin fars.
 
2 ½ kg oksekød
2 ½ kg svinekød
2 ½ kg kogte kartofler
500 g løg
2 l. kogt sødmælk
100 g salt
Peber
1 kg meget små flæsketerninger
Rensede tarme
Saltlage
 
Kødet køres 3-4 gange gennem kødhakkemaskinen sam­men med kartoflerne og løg. Massen æltes derefter meget grundigt med mælk, salt og peber efter smag samt de meget små flæsketerninger.
Farsen fyldes i de rengjorte tarme.
Det er vigtigt, at prikke pølserne med en stop­penål under arbejdet, så der ikke kommer lufthuller i pølserne.
Spegepølserne lægges i en balje og der hældes saltlage over dem.
Der lægges pres på.
Efter 2 døgn tages pølserne op og de sendes til røgning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her