12-16 friske jomfruhummere eller 
1 pakke frosne hummerhaler 
olie til friturestegning 
citron 
1 æg 
rasp 
3 spsk  olivenolie 
Frituredej:
125 g hvedemel 
1 knsp salt 
1 ½ dl lunkent vand 
1 æggehvide
 
Bræk skallerne af jomfruhummerne og tag kødet ud af halerne. 
Dryp lidt citronsaft og salt på. Frosne hummerhaler optøes i en sigte. 
Vend hummerhalerne i sammenpisket æg og derefter i rasp. 
Eller dyp dem i frituredej af hvedemel, der røres sammen med olie, salt, vand og en stivpisket æggehvide. 
Varm olien op i en gryde til den syder om den svovlfri ende af en tændstik. 
Læg et passende antal hummerhaler i gryden, så de svømmer frit og ikke rører hinanden. 
Steg 3-4 min., tag hummerhalerne op med hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. 
  
Serveres varme med citronsnitter og evt. med tartansauce, der røres af ca. 100 g mayonnaise, citronsaft, hakket persille, finthakket syltet agurk, hakkede kapers, en smule fintreven citronskal og salt og peber efter smag.