Logo

Oksetyndstegsfilet og grønsagsfad med salvie og flødeostcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg oksetyndstegsfilet

1 spsk smør
1 spsk olie

500 g kartofler
1 stor aubergine
500 g tomater
4 løg
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
3 tsk tørret salvie
250 g flødeost
3 æg
revet muskat

1 lille hvedebrød

Rids fedtet på oksetyndstegen i rudemønster/tern.
Brun den på en pande i smør og olie på alle sider og krydr med salt og peber.
Sæt den så i et lille ovnfast fad og stil fadet i ovnen ved 180°C.
Sæt et stegetermometer fra siden ind i midten af oksetyndstegen.
Centrumstemperaturen skal være 55-60°C for rosastegt kød, 60-65°C for svagt rosa og 65-68°C for gennemstegt.
Det tager 45-60 minutter.
Lad stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene.
Stegefedtet kasseres.

Grønsagsfad med salvie og flødeostcreme:
Auberginen skæres i tynde skiver på 2 mm, skiverne lægges på bageplader på et stykke bagepapir og ristes gyldne under grillen i ovnen i ca. 5 minutter (evt. af flere omgange).
Kartoflerne skrælles og skæres også i tynde skiver på 2 mm.
Tomaterne skæres ligeledes i skiver på samme tykkelse.
Løgene pilles og skæres i ringe, som svitses i olie sammen med pillet og hakket hvidløg.

Et ovnfast fad i passende størrelse pensles med olie.
I bunden lægges et lag løg, så et lag kartoffelskiver , så et lag tomatskiver , et lag aubergineskiver osv.
Hvert lag krydres med salt, peber og hakket salvie.
Fadet afsluttes med et lag aubergineskiver , så det lukkes tæt.

Flødeosten røres med æggeblommer, revet muskat, salt og peber.
Æggehviderne piskes stive og vendes i.
Flødeostemasen smøres i et jævnt lag oven på det øverste lag auberginer i det ovnfaste fad.
Fadet sættes i ovnen (sammen med stegen) i ca 1 time ved 180°C til grønsagerne er møre og flødeostcremen lysebrun.

Skær oksetyndstegsfileten i skiver og server den sammen med grønsagsfadet og giv brød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her