4 fine gule citroner 
1 ds sardiner i olie 
50 g oliven 
50-75 g smør 
salt, sort peber 
½ bundt persille 
mynte eller basilikumblade til pynt. 
 
Vask citronerne godt og skær et låg af (ca ¼ nede)
Skær en lille smule af enden af citronerne så de kan stå.
Tag frugtkødet ud med en kniv eller skarp ske.
Læg sardiner, oliven, smør og lidt af frugtkødet i en blender og kør  
maskinen kort 2-3 gange til massen er groft hakket.
Tilsæt hakket persille og smag til med salt, peber og evt lidt mere 
citron til massen er frisk og syrlig i smagen.
Fyld dem (med top) med sardinmassen og læg de afskårne låg på. 
Pynt med mynteblade eller små persillekviste.
Serveres stående på et salatblad med ristet brød eller flûtes til.
  
Tips: udelad oliven og brug istedet 2 hårdkogte æg og skift så persillen 
ud med dild.