Logo

Ribbenssteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)

1 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
4 peberkorn
5 dl vand
1 tsk frisk timian eller ½ tsk tørret
1 tsk majsstivelse

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm’s mellemrum, men undgå at ridse i selve kødet. Kom groft salt ned mellem hver svær. Stik peberkornene ned mellem sværene.
Læg stegen i bradepanden, kom vand og timian i bradepanden. Stil stegen midt i en kold ovn.
Lad den stege 1 ½ time ved 160ºC.
Er sværen ikke helt sprød, efterbrunes stegen under grill eller ved 250ºC. Lad stegen hvile utildækket ca. 20 minutter. Varm skyen igennem, skum for fedt og jævn med majsstivelse. Smag til med salt og peber.

Energifordeling- og indhold pr. person:

Protein 24%
Kulhydrat 44%
Fedt 32%
2775 kJ = 660 kcal

Tilberedningstid ca. 2 timer

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 861 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her