(4 personer)
1 kg ribbenssteg
1 spsk groft salt
4 peberkorn
5 dl vand
1 tsk frisk timian eller ½ tsk tørret
1 tsk majsstivelse
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm’s mellemrum, men undgå at ridse i selve kødet. Kom groft salt ned mellem hver svær. Stik peberkornene ned mellem sværene.
Læg stegen i bradepanden, kom vand og timian i bradepanden. Stil stegen midt i en kold ovn.
Lad den stege 1 ½ time ved 160ºC.
Er sværen ikke helt sprød, efterbrunes stegen under grill eller ved 250ºC. Lad stegen hvile utildækket ca. 20 minutter. Varm skyen igennem, skum for fedt og jævn med majsstivelse. Smag til med salt og peber.
Energifordeling- og indhold pr. person:
Protein 24%
Kulhydrat 44%
Fedt 32%
2775 kJ = 660 kcal
Tilberedningstid ca. 2 timer